McCarthy Cormac - Cesta, Suttree

Mluvené Slovo.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
qwerty14
Začátečník
Začátečník
Příspěvky: 26
Registrován: sob 25. črc 2009 12:14:13

McCarthy Cormac - Cesta, Suttree

Příspěvek od qwerty14 »

CESTA - Cormac McCarthy

Obrázek



Obrázek
Autor: Cormac McCarthy
Čte: Jiří Ornest
Režie: Petr Mančal
Stopáž: MP3-CD / 6h 52min
Verze: Nezkrácená
Datum vydání: 16.12.2009

Bitrate: 192 kb/s
Frekvence: 44 kHz
Kanál(y): Stereo
Velikost: 556 MB
Počet audio stop: 43





::stahuj::

Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.
Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.

psw::
Bez hesla

Uživatelský avatar
falopes
Přispěvatel
Přispěvatel
Příspěvky: 364
Registrován: pon 06. čer 2011 17:35:51

Audio knihy (rozhlasové hry) J. Verne O. Neff, etc.

Příspěvek od falopes »

McCarthy Cormac - Cesta (2009)Cz

Obrázek

Autor: Cormac McCarthy
Originální název: The Road

Čte: Jiří Ornest

Cbdb:87 % Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obsah
Nevychází mnoho románů, kdy čtenář nabude pocitu, že čte něco naprosto zásadního o své existenci. O existenci člověka, lidstva, civilizace, planety Země. Román nejuznávanějšího současného amerického spisovatele Cormaca McCarthyho Cesta, který získal v loňském roce Pulitzerovu cenu, je právě tohoto druhu. Jak malicherné se zdají být vedle tohoto prostého a čistého „zálesáckého" příběhu o přežití v časech post-apokalypsy jinak také dobré romány jiných autorů o manželských nevěrách, komplikovaných sexuálních orientacích, rodinných válkách a honbě za postavením. Většina McCarthyho knih má existenciální a společenský přesah a zároveň je dobrodružnou literaturou pro muže v duchu krvavých rodokapsů. Celá jeho tvorba jako by se stylizovala do hrůzně věcné a poetické výpovědi temného vizionáře v téměř starozákonním duchu. „Bůh není a my jsme jeho proroci," říká jedna postava v Cestě.
Je to ďábelský, anebo hluboce lidský nápad napsat jakousi science fiction o světě několik let po globální katastrofě blíže neurčeného druhu, kdy na zplundrované a nehostinné zemi už nemá co růst a umírají na ní poslední zbytky zbědovaných lidí? Přes Ameriku, po silnicích, putuje nezapomenutelná dvojice otec a syn směrem k moři, aniž existuje důvod k nějaké budoucnosti. Aniž existuje jakýkoli důvod k jejich cestě. Nemají vlastně pořádně kam dojít. Román není doslova o ničem jiném než o holé naději zůstat naživu do příštího dne - nepromoknout a nezmrznout, sehnat jídlo, vyhnout se vrahům, přespat v bezpečném úkrytu -, pokračovat v životě, který by nikdo v dnešní době životem ani nenazval, jít dál. Je to jakási fiktivní šachová partie, rozehraná Bůh ví kým s člověkem, který je schopen toho nejhoršího i toho nejlepšího.



Info
Soubory:43
Velikost:566 MB
Délka: 06:52:12
Kodek: MPEG 1 Audio, Layer 3 (MP3)
Vzorkovací fr.: 44100 Hz
Bitrate: 192 kbps
Jazyk:Cz

Download:

Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Bez hesla

martinus78
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1261
Registrován: ned 05. říj 2008 13:16:09

Re: McCarthy Cormac - CESTA

Příspěvek od martinus78 »

Cormac McCarthy: Suttree (20 dílů)

Obrázek

Četba na pokračování z románu současného amerického spisovatele, jehož hrdinou je mladík v Kristových letech, který sešel z pravé životní cesty jako kdysi Dante a nyní v černé komedii hledá sám sebe i vlastní spásu.
Z překladu Aleny Dvořákové připravila Alena Heroutová.
Účinkuje Jan Vondráček.
Režie Petr Mančal. (2018)
Celkem: 09:43:47.

McCarthyho román Suttree završuje rané tennesseeské období autorovy tvorby a spolu s Krvavým poledníkem (1985) a Cestou (2006) představuje její naprostý vrchol. McCarthyho čtvrtý román, jeho opus magnum Suttree, vyšel roku 1979. Autor na knize pracoval s přestávkami celých dvacet let. Román s autobiografickými prvky je psán experimentální formou, jež dle literárních kritiků evokuje Joyceova Odyssea. Kniha vypráví příběh muže, který se přes svůj privilegovaný společenský původ raději stane rybářem na řece Tennessee.

Info: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Audio - mp3: vbr, hq, 48 kHz. 587 MB.
Nebo cbr, 128 kbps, 48 kHz. 500 MB.

Obrázek
Přímé linky ke stahování najdete po otevření jednoho z následujících odkazů: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Nebo: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Seznam aktualizací - uploadů mluveného slova (pravidelné aktualizace, reupload): Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Návod, jak stahovat soubory a šetřit přitom svůj čas i peníze: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.
Návod na opravu nefunkčních linků:
Odkazy obsahující řetěz znaků "antonius.webpark.cz" a "soubor.byl.cz" je nutno před rozkliknutím opravit ručně na "antonius.jarkad.cz" a "soubor.jarkad.cz".

Odpovědět

Zpět na „Mluvené Slovo“