Orwell George

Mluvené Slovo.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Blanka
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
Příspěvky: 1
Registrován: pon 12. lis 2007 19:24:27

Orwell George

Příspěvek od Blanka »

1984 od George Orwella popisuje svět, v němž vládne absolutní totalita, kterou živí permanentní, „udržovací“ válka mezi třemi kontinentálními mocnostmi. Společnosti vládne Strana a cokoli proti kolektivnímu myšlení Strany je krutě trestáno, lidská individualita se stává zločinem. Z tohoto díla pochází známý výrok Velký bratr tě sleduje! 1984 byla vyhlášena jako jedno z nejvýznamnějších literárních děl 20. století. Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.

martinus78
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1261
Registrován: ned 05. říj 2008 13:16:09

Re: Orwell George

Příspěvek od martinus78 »

George Orwell: Farma zvířat

Viz podtéma "Rudý koutek":
http://www.mp3hits.cz/rudy-koutek-t54551.html#p113652
Návod na opravu nefunkčních linků:
Odkazy obsahující řetěz znaků "antonius.webpark.cz" a "soubor.byl.cz" je nutno před rozkliknutím opravit ručně na "antonius.jarkad.cz" a "soubor.jarkad.cz".

Uživatelský avatar
falopes
Přispěvatel
Přispěvatel
Příspěvky: 364
Registrován: pon 06. čer 2011 17:35:51

Re: Orwell George

Příspěvek od falopes »

Orwell George - Farma zvirat Cz

Obrázek

Autor:George Orwell
Originální název:The Animal Farm
Hodnoceni:93 %

Účinkují:Josef Vinklář, Jiří Kalendovský, Jana Havelková, Olga Šůrová, Věra Nováková, Petra
Hrabinová, Markéta Šlaisová, Miroslava Dvořáková, Vavřinec Bukovský, Markéta Košťáková.

Obsah

Farmu zvířat, své nejcennější dílo, napsal George Orwell v letech 1943 a 1944, poprvé ale vyšla až v roce 1945, a to po značných peripetiích. Orwell nemohl najít nakladatele: sovětské Rusko se lvím podílem zasloužilo o porážku Německa a britští nakladatelé nepokládali za přijatelné vydat text, jenž je ostrým útokem na Stalinův režim. Kniha vyšla až v době, kdy začínaly být patrné známky nastávající studené války. Z politické bajky a alegorie se brzy po vydání stal bestseller.
Důvodů obrovského úspěchu knihy je hned několik: vedle nezpochybnitelných literárních kvalit a estetické působivosti to byla kritika stalinského režimu, ve své době velmi řídká. Navíc realitu tehdejšího Sovětského svazu představila způsobem veskrze komickým a důvěrně známým, takže banalita zla vyvstala v celé své hrozivosti.


Info
Soubory:9
Velikost:447
Délka:04:05:38
Kodek: MPEG 1 Audio, Layer 3 (MP3)
Vzorkovací fr.: 44100 Hz
Bitrate: 256kbps
Jazyk:Cz

Download:


Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Obrázek Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Bez hesla

bublina2
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel
Příspěvky: 75
Registrován: ned 22. pro 2013 12:17:56

Re: Orwell George

Příspěvek od bublina2 »

Orwell George - 1984

Obrázek


Velkost:91,1 MB
MP3 MPEG 1 Layer III
128 kbps, 44100 Hz, joint stereo.
Celkový čas 10:33:23 hodin.



Jedno z najznámejších diel svetovej literatúry nášho storočia spája v sebe prvky spoločensko-politického a vedecko-fantastického románu. Je obžalobou komunistickej diktatúry, ktorá v roku 1984 ovláda všetko, vrátane ľudského myslenia.
V centre románu sú osudy čestného, citlivého a uvažujúceho jedinca (Winstona Smitha), ktorý sa vzoprie systému, za čo platí krutú daň.
Orwell touto knihou už v roku 1948 ponúkol svetu víziu, ktorá sa neskôr stala realitou.

Dakujem potesi Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.

admmiki
Kolemjdoucí
Kolemjdoucí
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 27. říj 2016 15:42:28

Re: Orwell George

Příspěvek od admmiki »

Všechny odkazy už jsou nefunkční, může někdo nahrát?

martinus78
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1261
Registrován: ned 05. říj 2008 13:16:09

Re: Orwell George

Příspěvek od martinus78 »

George Orwell: 1984 (9 dílů)

Román, ve kterém autor rozvinul vizi totalitní společnosti.
Přeložila Eva Šimečková. Autor rozhlasové dramatizace stejnojmenného románu Josef Hlavnička. Hudbu složil Petr Mandel, řídí Jiří Váchal. Dramaturg Oldřich Knitl.
Režie Karel Weinlich.
Osoby a obsazení (1. díl): průvodce (Luděk Munzar), Winston Smith (Jiří Ornest), O'Brien (Boris Rösner), Charrington (Jaroslav Konečný), Julie (Veronika Freimanová), Goldstein (Josef Červinka), Velký bratr (Rudolf Hrušínský), Parsonsová (Dana Syslová) a další. Odlišnosti v obsazení dalších dílů jsou uloženy v informacích u souborů s nahrávkou.
Natočeno v roce 1991 (délka dílů v rozmezí 33-44 min).
Celkem: 05:54:22.

Devítidílný rozhlasový seriál 1984 je dramatizací stejnojmenného antiutopického románu britského spisovatele George Orwella, ve kterém vytvořil svět, řízený totalitní mocí, před níž není úniku. V Oceánii jsou obyvatelé ovládáni a tajně sledováni diktátorskou silou zvanou „Velký bratr“ a tvrdě trestáni i v případě, že se dopustí jen nevhodné myšlenky proti režimu. Individuální přístup k vlastní existenci, projevování názorů neschválených Stranou, která společnosti vládne, jakýkoliv odlišný krok v životě, jenž je předem nalinkován, není možný. I přesto se v této fiktivní zemi naleznou jedinci, kteří nevěří propagandě a vůči zastrašování jsou odolní. V rozhlasové úpravě jednoho z nejvlivnějších literárních děl 20. století uslyšíte v úloze hlavního hrdiny Jiřího Ornesta, v roli Velkého bratra Rudolfa Hrušínského st.

Info: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Audio - mp3: vbr, hq, 48 kHz. 481 MB.
Nebo cbr, 128 kbps, 48 kHz. 315 MB.

Obrázek
Přímé linky ke stahování najdete po otevření jednoho z následujících odkazů: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Nebo: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Seznam aktualizací - uploadů mluveného slova (pravidelné aktualizace, reupload): Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Návod, jak stahovat soubory a šetřit přitom svůj čas i peníze: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.
Návod na opravu nefunkčních linků:
Odkazy obsahující řetěz znaků "antonius.webpark.cz" a "soubor.byl.cz" je nutno před rozkliknutím opravit ručně na "antonius.jarkad.cz" a "soubor.jarkad.cz".

Odpovědět

Zpět na „Mluvené Slovo“