Menasse Robert - Čelem vzad

Mluvené Slovo.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
martinus78
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 1261
Registrován: ned 05. říj 2008 13:16:09

Menasse Robert - Čelem vzad

Příspěvek od martinus78 »

Robert Menasse: Čelem vzad (8 dílů)

Obrázek
Robert Menasse

01. Komprechts, Dolní Rakousko.
02. Nový život Romanovy matky.
03. Ze Sao Paula do Komprechtu.
04. Nohama v bahně.
05. Komprechts 2000.
06. Za malým kakánským nádražím.
07. Paní Nemecková a anděl zkázy.
08. Komprechtský hřbitov.

Z překladu Hanuše Karlacha připravila Monika Horsáková.
V režii Simony Nyitraiové účinkuje David Viktora. (Ostrava) (8x cca 30 min)
Celkem: 03:43:01.

Prozaik Robert Menasse, jedna z hvězd současné rakouské literatury, je otevřeným kritikem rakouské společnosti, Evropské unie a globalizace. To se odráží i v jeho románu Čelem vzad z roku 1995, ve kterém sleduje osudy několika obyvatel rakouské vesnice v přelomovém roce 1989.

Na pozadí dějinných událostí z konce 80. let, tedy z doby, kdy padá železná opona, rozehrává autor příběhy lidí z malé obce v Dolním Rakousku u českých hranic. A činí tak s láskyplným ironickým odstupem nepostrádajícím groteskní náboj.

Intelektuál a dokumentarista Roman sem přijíždí z brazilského Sao Paula za matkou, jež se do vesnice – okouzlena biozemědělstvím – přestěhovala z Vídně. Zatímco Roman se pokouší vyznat sám v sobě, jeho matka naivně začíná na farmě nový, ekologicky nezávadný život. K hlavní dějové linii Menasse cyklicky přidává životní peripetie řady místních obyvatel.

Další info: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Audio - mp3: vbr, hq, 48 kHz. 258 MB.
Nebo cbr, 128 kbps, 48 kHz. 200 MB.

Obrázek
Přímé linky ke stahování najdete po otevření jednoho z následujících odkazů: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Nebo: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Seznam aktualizací - uploadů mluveného slova (pravidelné aktualizace, reupload): Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš. Návod, jak stahovat soubory a šetřit přitom svůj čas i peníze: Jen registrovaní můžou vidět odkaz. Registruj se nebo se přihlaš.
Návod na opravu nefunkčních linků:
Odkazy obsahující řetěz znaků "antonius.webpark.cz" a "soubor.byl.cz" je nutno před rozkliknutím opravit ručně na "antonius.jarkad.cz" a "soubor.jarkad.cz".

Odpovědět

Zpět na „Mluvené Slovo“